Blogíró

Belső GPS-em  2013-ban irányított Ubudba, amikor életem 7 éven át tartó legnehezebb periódusának lezárásaképp egy féléves alkotói szabadsággal akartam feltölteni lemerült lelki-szellemi energiatartalékaimat.

Pénzem nem volt ilyen extrákra, így eladtam a házam,  mert úgy gondoltam, hogy életem legjobb anyagi befektetésének a lelkemet kell szolgálnia.

Azt nem gondoltam volna akkor, hogy még 2017-ben is Bali (vendég)szeretetét fogom élvezni. Az itt töltött évek új megvilágításba hozták nem csak a korábbi nehéz éveket, hanem az egész korábbi létezésemet.

Hogy most mit látok magamból?

Tarot

Vándor vagyok, aki Úton van.

Gyerekkoromban sokat néztem az eget, és azon tanakodtam, mi van azon túl, amit látok.

“Nincs ott semmi.” “Az üresség van ott.” “Az Univerzumot látod, ami végtelen, és sosem ismerheted meg az egész világot”. Ilyeneket mondtak a felnőttek.

Az anyám azt mondta, hogy Isten van ott, a felhőkön túl. Ez már legalább valami konkrét dolognak hangzott, de hogy ki, vagy mi Isten valójában, hogyan néz ki, mi a neve, és hogy lehet vele kapcsolatot teremteni, arra homályos válaszokat kaptam.

Különleges álmaim miatt kezdtem el arra gyanakodni, hogy létezik egy tudtomon kívüli titokzatos erő,  ami/aki arra inspirál, hogy megismerjem.

Majd festés, rajzolás, batikolás, agyagozás, írás közben tűnt úgy, mintha ez a titokzatos erő belülről vezetne. Ezért is lettem először fazekas, hogy ezzel az erővel mindig kapcsolatban maradjak. Ám az alkotás folyamata jóval mélyebbre vezetett, mint a kerámiatermékek készítése. Magamtól fedeztem fel azt, amit úgy hívnak: művészetterápia.

Többet akartam tudni a bennem rejlő világról. Így a kerámia szakma után lélektant kezdtem tanulni, bízva abban, hogy a lélekről fogok többet megtudni.

Az ELTE pszichológia szakán sok-sok információval lettem gazdagabb a pszichés működéssel kapcsolatban – de valójában nem ez érdekelt leginkább. Titokzatos belső világommal kapcsolatban Freud, de főleg Jung világította meg az elmémet: a tudattalan szféránk titokzatos módon valóban üzeneteket tud küldeni a tudatunk számára. Olyan tudás érhető el, amely személyes belső világunkban rejtőzik, álom vagy relaxált állapot során, alkotás közben, meditáció gyakorlása során férhetünk hozzá. Szeretett tanáraim, mint pl.  Dr. Bányai Éva hipnózis órái, Dr. V. Komlósi Annamária transzperszonális lélektan órái, Dr. Antalfai Márta jungiánus szemléletű órái és művészetterápiája mellett a közismereti tárgyak közül választható sámánizmus, keleti misztika, arab varázslás, tibeti buddhizmus kurzusok sokat segítettek abban, hogy élvezettel járjak az egyetemre, mert abból a világból is szerezhettem ismereteket, ami leginkább érdekelt a lélektanon belül.

Saját élményű hipnoterápiám, majd Dr. Daubner Béla integratív pszichoterápiás képzése végül feltette az i-re a pontot bennem: A Belső Vezető valóságos létező, mely tovább is lát, többet is tud, mint az a részem, akinek hiszem magam.

Régóta sejtem, hogy Istent nem a külvilágban találom meg.

Megérzéseim vezettek Balira. Áldom a hitemet, hogy el mertem adni a házam és adtam magamnak egy lehetőséget, hogy kövessem a titokzatosan, de érezhetően működő belső vezetést. Kikerültem a rendszerből, melyben korábban éltem. 2013 óta csak egy bőröndnyi ruha, néhány könyv, alkotóeszköz, és persze a laptop meg a mobiltelefon van velem. Ilyen kevés is elég az életemhez.

Balin önkéntes alapon 9 hónapon át művészetterápiás eszközökkel segítettem szellemileg sérült gyerekeket. Festek, agyagozok, tanulok, de ezúttal nem iskolai tanároktól, hanem Bali kultúráján, spirituális világán, egyéb lehetőségein keresztül. Ennek a folyamatnak a gyümölcse ez a blog és az elvonulások is. Az alkotómunka mellett egy könyv írásán is dolgozom, mely az Agyag misztériumáról szól.

A sziget és a titokzatos Belső Vezető egyik legelső ajándéka volt, hogy odairányított ahhoz a férfihoz, aki életem párja lett, s akivel a mai napig együtt élek Balin.

Most is szoktam nézni az eget. Leülök a kisgyerek mellé, aki voltam. Nem tudom, mit mondanék neki, ha tőlem is megkérdezné, ” Mi van azon túl, amit látok? ” Épp úgy zavarba jönnék először, ahogy más felnőttek tették. Aztán talán csak annyit mondanék … Ott kezdődik egy másik Valóság: a Mesék, Történetek, Álmok Világa.

 Király Mónika

Reklámok

3 hozzászólás a(z) Blogíró bejegyzéshez

 1. Dani Anikó szerint:

  Kedves Vándor!Hálás vagyok ,hogy megtaláltam az írásodat ,és hogy megosztod velem és a többiekkel a történetedet a tapasztalásaidat.Régóta foglakoztat Bali és tudom egyszer eljutok én is ebbe a csodálatos világba.jelenleg éppen egy jógastúdiót készülök nyitni és a nevéhez keresem az inspirációt.Azt hiszem a gondolataid között megtaláltam a Szivárványt és a ti első jógastúdiótokat ahova irányítottak benneteket.Tudom jön még egy egybeesés ami segít a döntésben.igyekszem elolvasni minden bejegyzésedet,nagyon hasznosak.Anikó

  • manioka13 szerint:

   Köszönöm Anikó, igyekszem közvetíteni továbbra is ezt a világot, örülök, hogy inspirál. Áldott energiaáramlást a terveid megvalósításához!

 2. Nagy Gabi szerint:

  Ez kellett most nagyon nekem.
  Hogy ide találjak! De jó. 🙂
  Gabi

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s