BALINÉZ ELIXÍR

BALINÉZ ELIXÍR

 A Test, Lélek és Szellem tisztulása és táplálása Balin – Egyéni csoportoknak ajánlott programcsomag

 • balinez-elixirHelyszín: Bali, Ubud, Amed
 • Időpont: RUGALMAS
 • Időtartam: 10 napos program + utazás (11 éjszaka)
 • Fizikai megterhelés: Könnyű
 • Ajánlott életkor: 22+
 • Létszám: 6-10 fő
 • Ind.-érk.: Bp- Denpasar
 • Elvonulás szervezése és vezetése: 4. éve Balin élő pszichológus, művész + INTOINDO, 12 éves tapasztalattal rendelkező indonéz utazásszervező és programszolgáltató cég
 • Jóga vezető: Balin élő  jógaoktató

A program 10 teljes napja során intenzív tapasztalásokat kapnak a részvevők a Test-Lélek-Szellem EGYségének szemléletéből. Az elvonulás programja speciális. A programok kifejezetten Bali adottságainak azt az oldalát veszik figyelembe, melyek segítik a belső testi-lelki-tudati tisztulást, és gyakorlati lehetőségeket is nyújtanak  életminőségünk fokozásához. A program egyedi csoportoknak ajánlott. 

Az elvonulás az alábbi témakörök és programok alapján lett összeállítva:

 1. A fizikai aktivitások a Test-Lélek –Szellem összekapcsolódását szolgálják

Jógák (professzionális helyi jógatanárok által adott különféle típusú jógaórák a jógaprogramhoz igazodva (magyar /angol nyelven).  A jóga nem csak a testi aktivitás miatt jótékony hatású, szellemiségét a helyi környezet is mélyíti.  Rendszeres része a programok napjainak.

Séták a természetben – néhány kilométeres kora reggeli séta a természetben, rizsföldek, patakok mellett vagy a hegygerincen setak

Tenger és Napfürdő – töltekezés a Napfény energiájával fekete és fehér homokos tengerpartokon

white-sand1Sznorkelezés – tudatos alámerülés és kapcsolódás saját belső felfedezésre váró tudattalan világunkhoz a tenger felszíne alatti világ felderítésén keresztül. A tenger olyan pontjain sznorkelezünk, ahol a korallok és tengeralatti élőlények színpompás varázsa garantált. Professzionális búvárok vezetik a programot (a jó úszás képessége nem feltétele a programnak)

 1. Modellek és inspirációk a test tisztulásához, és a tudatos, erőszakmentes, egészséges és környezetbarát étkezés és életforma kialakításához

veganTudatos étkezés workshop: a tudatos étkezés szellemiségének megismerése és gyakorlata + vegetáriánus/vegán ételek készítése a helyi növényekből alternatív javaslatokkal, receptekkel, mely inspirálja a tudatos és egészséges életforma kialakítását.  Miközben közösen készítjük el egészséges ebédünket, a gyakorlatban is alkalmazható ötleteket, inspirációkat, tanácsokat, recepteket vihetünk magunkkal, melyeket beépíthetünk hazai étrendünkbe is. A workshop rálátást enged saját étkezésünk pszichológiai oldalára is.

jiwa-damaiOrganikus-permakultúrás farm látogatása – a Föld életadó minőségével és szellemiségével való kapcsolódás, a kert növényeinek és gyümölcseinek megismerése. A békés, egymást támogató életmód természetes modelljének megismerése

 

42-a-jellegzetes-bali-kepGyógynövényes túra és jamu (gyógynövényes ital)-készítő workshop: a test egészégének erősítése érdekében. A balinézek a mai napig is erősen kapcsolódnak a természethez, életüknek és kultúrájuknak is szerves része. A helyi  növények, gyógynövények, virágok széles választékát használják még most is gyógyításra, terápiás-, egészségvédő célokra. Nem csak a természetben sétálunk, de közben meg is ismerjük a helyi növényvilágot, a gyógyító és egyéb célokra használt növényeket. Megkóstoljuk a növényeből készült teákat és italokat, végül pedig betekintést kapunk a jamu (gyógynövényes ital) és egyéb herbal készítmények összeállításába.

 1. Meditációk, az elme és lélek tisztítása, energiával való töltekezés:

35-morning-walkSétameditáció: meditatív séta a természetben, tudatos kapcsolódás az Anyaföldhöz, Földenergiával való töltekezés

20161231_185126

Napfelkelte – naplemente meditációk

Soul-Art-Journey may-the-clay-dance2workshopok: alkotás, mint meditáció + művészetterápiás gyakorlatok, melyek saját életünkre világítanak rá (a nyitottságon túl nem igényel semmilyen előzetes művészeti vagy egyéb jártasságot) Az agyag és festés meditatív technikáján keresztül.

sound-healingSound-Healing: tibeti tál, kristályhangtál, dobok, gongok, csilingelők, hárfaszék és egyéb hangok, melyek elősegítik a relaxációt, gyógyulást egy szakrális Chi-Piramisban.

soojin-kirtanKirtan: A hindu kultúra egyik alapvető csoportos zenés-éneklős összejövetele, amikor a kirtan vezetőjének irányításával a résztvevők mantrákat énekelnek. A mantrák éneklése lecsendesíti, tisztítja az elmét, nyugalmat teremt, gyógyít. Nem feltétel sem a jó énekhang, sem bármiféle  előképzettség.

 1. Bevezetés Bali spirituális világának megismerésébe, helyi tisztító-szertartásokon való részvétel

Bali hindu alapokon nyugvó spirituális világának mélyebb megismerése a programokon keresztül

agni-hotra-6Balinéz tűzszertartás – balinéz papok által vezetett gyógyító tűz szertartásán való részvétel. A tradicionális Gyógyító Tűz szertartás a hindu védikus időkben gyökeredzik. Speciálisan képzett papok végzik a szertartást, akik ghee-t és gabonát szórnak a tűzbe, miközben szanszkrit mantrákat citálnak, egészséget, bőséget, áldást kérve az isteni világtól. Meghatározott időben a résztvevők is bedobhatnak rizst, gabonát a tűzbe mantrázás közben. A rituálé tisztítja a résztvevők és a környéken élők energiáját mentális és spirituális értelemben is. Ez egy erős energetikai tisztítás.  Gyógyításhoz is sokszor használják a szertartás erejét.

hanna2Balinéz Melukat – balinéz pap által végzett rituális tisztító ceremónia egy szent forrásnál, virágáldozatok kíséretében,  a szellem és lélek tisztulásának felajánlva

bali-templomBalinéz Telihold szertartás megtekintése – A Hold fázisai a balinéz időszámítás és a tradíciók, ünnepek alapvető meghatározói. A Telihold mindig egy jeles nap Balin, speciális ceremóniával jár együtt. Templomok százai öltöznek díszbe, hisz úgy tartják, ezen a napon az Isten földre száll és áldását osztja. Virágfelajánlásokkal, ételekkel, italokkal készülnek Isten tiszteletére, templomi táncok, előadások köszöntik a láthatatlan jelenlévőt.

sarjogaBalinéz sárjóga – A sárjóga egy speciális, helyi rituális keretek között tartott jógával, mantrákkal, énekkel egybekötött tudatos kapcsolódás a gyógyító Föld elemhez a természetben.  A program része a testfestés és  a gyógyító föld gyógynövényekkel dúsított iszapjával való masszázs és testradír, szauna is. Az Eco-gyógyító agyagos sár biztonságos, tiszta.  A programot helyben készített vegetáriánus rizsvacsorával zárjuk.

Az elvonulás a fenti programok mindegyikét tartalmazza, ezeken túl még változó mennyiségű szabadidő is rendelkezésre áll naponta.  A  napokra és helyekre lebontott végleges programösszeállítás az egyéni igények egyeztetése után történik, továbbá az ünnepekhez és helyi aktualitásokhoz is alkalmazkodik a program. 

A kapcsolatfelvételhez az alábbi panelen keresztül lehet jelentkezni:

Reklámok